Monday 3 October 2011

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Παντείου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 1/10 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παντειου Πανεπιστημίου παρτυ. Η πραγματοποίηση τετοιων εκδηλώσεων σε πανεπιστημιακούς χώρους είναι σύνηθες φαινόμενο και συμβαίνει πολλές φορές κατα τη διαρκεια της χρονιάς στα περισσότερα ιδρύματα, οπως και στο δικό μας το προηγούμενο διαστημα.

Το πάρτυ που εγινε το Σάββατο στο Πάντειο δεν ήταν απόφαση του συλλόγου και δεν οργανώθηκε από την συντονιστική επιτροπή κατάληψης Παντείου, τα μέλη της οποίας και δεν συμμετείχαν.
Παρ ολα αυτά θεωρούμε αυτονόητο οτι το πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο έκφρασης για κάθε κομμάτι της κοινωνίας και η διοργάνωση εκδηλώσεων θα πρέπει να είναι δυνατή και αποδεκτή από ολους, στα πλαίσια που το ορίζει και ο θεσμός του ασύλου.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή συγκεκριμένος ιστότοπος που κατευθύνεται από μέλη της ΟΝΝΕΔ βρήκε πάτημα ώστε να δυσφημίσει με ενα χυδαίο άρθρο και να λασπολογήσει την κατάληψη του φοιτητικού συλλόγου Παντείου καθώς και τους απώτερους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί, παρουσιάζοντας το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες μας ως χώρο που τροφοδοτεί και αναπαράγει στοιχεία κοινωνικής παθογένειας. Θεωρούμε οτι αυτό ακριβώς είναι μια συνολικότερη κίνηση που στόχο έχει να δυσφημίσει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών που υπερασπίζονται το ελληνικό πανεπιστήμιο, και να δώσει ακόμα ενα μεθοδευμένο χτύπημα στον ιστορικό θεσμό του ασύλου. Ειναι μια κίνηση που συντάσσεται πλήρως με την κίνηση της κυβέρνησης και την κατασυκοφάντηση απο πλευράς ΜΜΕ, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές καθώς και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που έχει την διάθεση να εναντιωθεί στη σκληρή επίθεση που δεχόμαστε.

Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης Πάντειου και ολοι οι φοιτητές που στηρίζουν την κατάληψη της σχολής έχουν ήδη αποδείξει κ υποδείξει τις κοκκινες γραμμές γύρω από τις οποίες το φοιτητικό κίνημα πρέπει να παλεύει, ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ενάντια στην αναίρεση των κεκτημένων του λαού, ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια και εξαθλίωση. Μέσα στο μαύρο μεσαίωνα και την κοινωνική απομόρφωση που έρχονται να μας επιβάλλουν, μεσα σε ενα πανεπιστημιο που πάει να απονεκρωθεί από τις κινήσεις του υπουργείου και την εκπαιδευτικη αναδιάρθρωση προβάλλουμε τον δικαιο αγώνα, ενα νεο πολιτιστικό πρόταγμα μέσα από προσπάθειες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, συναυλιών, αντιμαθημάτων και προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ.

Κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος από τους εντολοδόχους της κυβέρνησης και του υπουργειου, φαίνεται μηδαμινή μπροστά στους ανυποχώρητους αγώνες μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

No comments:

Post a Comment